Mitt opphold i USA
Mitt opphold i USA

Her er en liten oversikt over overskriftene til de forskjellige tinga, alt som er skrevet her er kopiert fra diverse e-mailer som jeg har skrivd. Et koplett referat kommer senere!

EF Language & Culture Camp 2 uker i juli 1998
Washington D.C. 3. til 7. november 1998
Florida 22. til 26. mars 1999
California 17. til 24. april 1999
Høytider i USA November 1998 til mai 1999
Lappen i USA August til november 1998
EF Language & Culture Camp
EF Language & Culture Camp

Jeg var to uker på camp på Yale University, et av verdens eldste og største, og dyreste universitet, og det var gøy. Vi var 55 norske utvekslingsstudenter og ca 15 svenske, ca 10 danske, 12 finske, 2 fra Færøyene, ca 10 nederlandske, ca 50 brasilske, ca 50 sveisiske, ca 50 østerrikere og ca 200 tyske, til sammen var vi 600 - 700 stk. og over halvparten av folka snakka tysk!!!

Skal du til USA, ikke beregn å kunne drikke vannet du får i springen, det er så mye klor i det at det vi bruker i svømmebassengene hjemme er lite i forhold, det er heldigvis noe bedre i Indiana, men det var ille i nord-øst området.

Når det gjelder maten her så er den meget søt og feit, du kan ikke flytte over her og leve et normalt liv uten å legge på deg!! Maten på campen var dessuten ikke veldig god.

Vi var også ute på tre dagsreister; en til New York, en til Boston og en tur til The Beach. NY turen var den første turen vår og det var en spennende og fin tur, da vi fikk et lite innblikk i hvor stor NY er i forhold til lille Sandefjord. Nå rakk ikke vi å se veldig mye i NY for vi hadde bare en dag, men jeg trur jeg fikk sett det viktigste av byens severdigheter på en omvisningstur i bussen. Etter omvisningsturen, så slapp vi fri ut i Manhattans mange gater. Da vi gikk, kjørte taxi eller subway, for å komme litt rundt i byen.

Dagen etter var det tur til The Beach, været var vi i grunnen ganske heldig med, det var nemmelig et lite skylag mellom oss og sola, slik at det ikke blei så brennvarmt å være der. Vannet hadde også en fin temperatur, litt over 20 grader vil jeg tippe, og bølgene var store og fine i og med at de kom rett inn fra Atlanterhavet. Det som ikke var fint, var at vannet besto av 90 % groms og søppel.

To dager etter var vi i Boston og skikket, var innom baren Cheers og spiste en Cheers burger og greier, men baren ligner ikke veldig mye på den du ser på TV, denne baren er mye trangere og mindre og bygd opp litt annerledes. Ellers var Boston en by som du ikke reiser til dersom du er interessert i shopping, for det var ikke veldig mye butikker der.

Når det gjeldet bussene så var de kalde, det var ca 15 grader celsius inne i bussene og 30 - 40 grader ute, så det var like før jeg fant fram vinterjakka mi, som jeg ikke hadde med meg, når jeg skulle inn i en buss.

[Tilbake]
Washington the District of Columbia!
Washington the District of Columbia!

Midten av oktober blir det informert om reise til Washington D.C. 3-7 november, det er EF som arrangerer for utvekslingsstudenter i Kentucky og Sør Indiana, så det håper jeg blir gøy, slipper skolen i tre dager også. :-) Turen koster $ 275, så pengane forsvinner fort her.

Har akkurat kommet hjem fra Washington D.C. Det var 73 utvekslingsstudenter som reiste med buss til Washington forrige tirsdag og den buss reisen tok hele 12 til 14 timer, det er et lite stykke over der. Kjørte gjennom Kentucky, West Virginia, som for så vidt så ut til å være en fin natur stat, da det var masse små fjellhauger med skog på, men byene og husene så heller triste ut, og visstnok så var det USA's fattigste stat! Videre kjørte vi igjennom Virginia, og bodde på et hotell i Alexandria i Virginia, 10 min kjøring fra Washington D.C.

På onsdagen var vi og besøkte Clinton i The White Hause, så dessverre ikke noe til Clinton og de romma han bruker til dagelig, men fikk se den gamle delen. Ellers den dagen så var vi på United States Holocaust Memorial Museum, der de viste fram jødeutryddelsen til Hitler. Etter det dro vi på Hard Rock cafè.

Torsdag starta med et besøk i George Washington's Hjem på Mount Vernon. Et meget fint og stort sted. Han var for så vidt den eneste presidenten som ikke har bodd i det hvite hus. Deretter så vi på Abraham Lincoln monument, som var gigantisk. Vi så også på Vietnam veggen, samt noe andre greier som jeg ikke har noe godt navn på. De siste timane på denne dagen tilbrakte vi i et rimelig digert kjøpesenter.

Fredagen var vi og besøkte The Capital Building, men det var ikke så mye å se på der, bare et par timers venting i kaldt vær. Uansett så er det det høyste huset i Washington, bortsett fra noen kirker så vidt jeg forsto, og grunnen til det er at det er en lov som sier at en ikke kan bygge et høyere hus en The Capital Building, så en del hus har rimelig mange etasjer under bakken. Jeg så et hus under bygging som hadde 6 eller 7 etasjer under bakkenivå!!! Etter dette så dro vi til et fly og romfart museum, som var interessant og digert, der hadde de alt fra de første flya som kom ut, til den første etappa av romfart tiden, så noen av satellittene og romskipa som hadde vært ute i det store rommet, pluss en masse tilbehør til rom ferdene og i tilegg litt enkel fysikk. Lørdagen gikk med til hjemreise.

Det var 3 andre utvekslingsstudenter fra Norge med på turen, to av dem bor rimelig nærme meg fant jeg ut. Så jeg fikk snakka litt norsk, men det var i grunn rimelig merkelig de første 30 minuttene. Jeg måtte begynne å tenke meg om for ikke å snakke engelsk, så det kan jo bli gøy å komme hjem igjen... Ellers så var det utvekslingsstudenter fra Sverige, Finnland, Frankriket, England, Australia, Østerrike, Sveits, Brasil, Ungarn, Hong Kong, Japan og en masse fra Tyskland, som vanlig. Det var ei jente fra England, og ho snakka Oxford engelsk, det var grusomt å høre på, verre en den "fine" oslo dialekta!!! Men ellers så, så jenta bra ut...

[Tilbake]
Florida
Florida

Reiser til Florida med vertsfamilien i vårferien, som er 22. mars til 26. mars. Det blir nok en spennende tur, men vi skal ikke innom Disneyworld, det er to timer fra Tampa Bay

Vi dro ned på mandag, 17.30 og kjørte stort sett hele veien, bare et par tre timer med stopp for å sove litt. Så vi var framme i Tampa 10.00 om morgenen dagen etter. Det var 1360 km veistrekning. Første dagen så skjedde det ikke de helt store tinga, lå stort sett rundt svømmebassenget og slappa av, eller tok et bad. Rett ved der vi bodde så var det en treningsklubb med basketball, tennis, svømming og mye mer, og siden Susie, søstera til Ed, bodde der nede og hadde en høy stilling i den klubben, så kom vi gratis inn alle sammen. Vel vi bodde rimelig nærme sentrum av Tampa i et lite boliglag, med sterk sikkerhet, da en måtte ha kodekort for å kjøre inn på området, halvparten av familien bodde hos Susie og resten av oss bodde i en liten leilighet 100 m unna. Utpå kvelden dro vi på et stort kjøpesenter i nærheten før vi dro ut for å spise. Været var deilig og varmt med ca 25 grader, det var bare litt høy luftfuktighet, men det blir enn fort vant med.

Neste dag så var det The Beach som sto på programmet, kjørte en halvtimes tid ut Tampa Bay og kom helt til vest, der det var noen fine digre strender, vannet var ikke så varmt som jeg trudde, men en rund litt under 20 grader. Siden dette er Amerika så spilte vi football. Noe som ikke jeg var så kjent med, men det var moro. Ellers så fikk jeg prøvd ut vannskuter der, jeg og Zack, vertsfetter, kjørte rundt en 30 minutters tid og hadde det veldig moro, det eneste som ikke var moro var at motorrommet blei fylt med vann så den ville plutselig ikke gå noe særlig mer. Men da fikk vi bruke en sprekere vannskuter, og den var mye bedre så det var moro allikevel. Jeg kjørte hele tida, og vi gikk ikke under en eneste gang, så det var bra gjort, gikk nesten under da... Etter det dro vi innom noen turistsjapper før vi dro hjem, slappa litt av, før vi spiste litt og dro videre på en ishockey kamp midt i Tampa sentrum. Det var i grunn en veldig fin plass å se også, for vi hadde fått gratisbilletter i en liten stue i femte etasje med gode stoler og skikkelig fin oversikt over kampen, ikke det at jeg var så interessert i selve kampen, men det var moro å være der.

På torsdagen så var det ny tur til The Beach, denne gangen en mer folksom strand med mye finere sand på. Deretter så dro vi på Hooters, en populær restaurant med lettkledde servitører og stort ekstrautstyr, for å spise. Dette var den første Hooters, og var starta i Clearwater i 1983. Etter dette blei det en ny tur til et kjøpesenter, og helt til slutt en kjøretur en time tid sørover for å hente noen, da fikk jeg kjøre hjem igjen, så det var gøy, store fine veier, nesten uten trafikk.

Vel fredagen kom, nest siste dag, denne dagen blei utfylt med Busch Garden, som er en passe stor fornøyelsespark rett utenfor Tampa. Der var den et par tre store berg og dal baner, og noen vannsklier, samt en dyrehage med masse dyr.

Så var det lørdagen da, på tide med å tenke på hjemreise, så vi pakka sammen sakene, lå litt ved svømmebassenget og starta hjemreisen kl 17.30 og var da hjemme igjen kl 10 søndag mora.

[Tilbake]
California
California

Fikk ordna med EF Discovery Tour allerede i midten av januar, det blei til Los Angles og San Francisco, på en av de tre siste turene de satte opp. Altså i midten av April. Prøver å ta det litt vekk fra vårferien, slik at ikke alt kommer på en gang, verdsetter feriene bedre når jeg har litt skole imellom. Ellers så har jeg også søkt til EF om et stipend på $500, ved å skrive en side om min betydningsfulle støtte jeg hadde hatt på det amerikanske samfunnet, i tillegg ordna to anbefalingsbrev, et fra min IEC og et fra familien. Så alt det er forhåpentligvis sendt nå.

Grunnen til at jeg valgte LA/SF turen var at jeg nå har vært på østkysten med NY, Boston og D.C., En tur til Canada var litt fristende, men det virka ikke som det var så mye å se på der, altså ikke altfor spennande. Florida reiser jeg jo til i vår ferien så da var ikke den turen aktuell heller. Hawaii syns jeg blei litt for dyrt, ($1200) så da sto jeg igjen med LA/SF og ville vesten turen, hadde like mye lyst på begge, men det blei da LA/SF turen siden den var $100 billigere. Trur ikke jeg kjenner noen andre som skal på samme tur som meg..

Før turen har jeg følgende informasjon: Reiser fra Louisville airport 7:50 lørdag morgen. De fire første dagene tilbringer vi i Los Angeles, der vi besøker Disneyland, Universal Studios, og en bydag i LA, videre drar vi til Santa Barbara, får så og fortsett reisen til San Francisco via San Luis Obispo. I SF besøker vi Alcatraz, et gammalt fengsel i farvannet utenfor byen. Så får vi vel litt fritid, samt en sightsing tur til Golden Gate Bridge, og litt sånn forskjellig regner jeg med.

Her kommer mitt lille referat fra vest kysten av USA, nærmere bestemt fra Los Angeles i sør til San Francisco i nord. Fløy fra Louisville lørdag (17. april) morgen, via Memphis til Los Angeles. Første dagen var ikke så veldig spennande, siden vi stort sett satt på flyplassen i LA og venta på resten av folka som kom etter hvert. Så det var en fin tid til å bli kjent med folket. Det hotellet vi bodde på hadde forresten at aldri så lite svømmebasseng med ca 40 ºC! Det var så deilig og varmt. Seinere så var det noe pizzafest og noe greier, før vi la oss. Jeg bodde forresten på rom sammen med to (tre) stykker fra Stockholm.

På søndagen så var det tur til Disneyland, noe som i grunn ikke imponerte veldig mye, så ikke noe til de Velkjente figurene fra Disney, med unntak av Minni og Sjønnheten & Udyret. Men det var da moro å være der. Kjørte noen små berg og dal baner og slikt. Dessuten så så vi på We shrank the Auditorium som var en 3D demonstrasjons film. Det er noe jeg ser fram til når kino og tv blir 3D, da blir kanskje til og med skrekkfilmer skremmande!

Vel neste dag så var det tur til Universal Studios, noe som viste seg å være en ny fornøyelses park. Det var helt super, for det første så var det få folk der, så vi venta ikke i mer en 10 - 15 minutter for å komme med på noen av turane. I Disneyland var det fra 1 time og opp med ventetid. De aller fleste tinga som vi var med på der imponerte meg, og var under rimelig realistiske omgivelser. Også her så vi litt 3D film, denne gangen fra Terminator 2, 3D. Med alle de andre finessene med bevegelige stoler, videoskjerm rundt halve kinosalen, og vanndamp/røyk så fikk du en god følelse av å være midt oppi det. Men det var ikke bare fornøyelsespark heller, de hadde noen demonstrasjonsprogram der de viste fram litt spesialeffekter og slikt. Alle de morogreine de hadde var fra velkjente filmer, slik som Back to the future (the ride), Jurassic park (tømmerrenne opplegg), E.T., Backdraft og morsom gateunderholdning, pluss noe mer som jeg ikke var med på. Rett utenfor Universal Studios så var verdens største Hard Rock Café, Hollywood, og selvfølgelig alle småbygga som blir brukt til filmlaging. Etter dette så dro vi på Planet Hollywood i Beverly Hills og spiste.

Neste dag så var det omvisnings tur i LA distriktet med guide og greier. Fikk ikke med meg så mye av hva ho sa, men husker da enda det vesentlige. Så da kjørte vi rundt i LA sentrum, opp til Sunset Strip, Beverly Hills, Hollywood, og alt det greine der. Etter denne runden så begynte vi kjøreturen til San Francisco, via Santa Barbra. Når vi kom til Santa Barbra ut på ettermiddagen så var det full fart ned for å bade i Stillehavet, som for så vidt holdt en 10-15 ºC, trur jeg. Så det var kaldt, men det var tydelig at det var utvekslingsstudenter på tur, for amerikanerne er noen skikkelige pingler på det området, husker det fra Florida turen, da folka ikke ville bade i sjøen fordi det var litt under 20ºC. Så som du sikkert har finni ut, så var hotellet i Santa Barbra rett ved havet med panorama utsikt ut over stranda og sjøen, det var et lite svømmebasseng på hotellet også, og det var utrolig deilig å hoppe uti det 25ºC varme vannet etter sjøbadet.

Vel neste dag så fortsatte vi turen til SF, stoppa på et kjøpesenter med stort sett bare klesbutikker, og andre uinteressante ting, men det var billig der, så jeg gikk og kjøpte meg en shorts og var ferdig med det jeg trengte. Så da satte jeg meg ned i sola og slappa av en times tid, noe som i grunn av litt deilig. Videre så stoppa vi i San Luis Obispo og spiste før vi gjorde ferdig turen til SF. Når vi kom til hotellet var det noen som leide Varsity Blues, så da satt vi ca 25 - 30 personer inne på et lite hotellrom å så på den filmen.

Neste dag, som da var torsdag, så var det omvisning i hele SF, med alt som det overhode er mulig å se fra et lite bussvindu. Etter omvisninga, så var det båtomvisning rundt under Golden Gate Bridge og rundt Alcatraz, som var et gammelt og forferdelig fengsel på en øy rett utenfor byen, filmen The Rock er forresten fra dette fengslet. Seinere så dro vi tilbake til Golden Gate Bridge og gikk fram og tilbake, og det tok en time. Når vi kom tilbake til byen igjen så vandra vi litt rundt på Pier 39 og så på alt mulig rart, Bubba Gump Shrimp & Co, ligger forresten ytterst på den brygga, det er også der alle sjøløvene i SF holder til. Dagen etter så fikk vi tilbringe hele dagen i denne fantastiske fine byen på engen hånd, og da var dette på programmet: Hard Rock Café, The Crookedest street in America, tok the Cable Car til Chinatown, der vi også spiste dagens middag, videre opp til 52. etasje på det nest høyeste bygget, og fikk en fantastisk fin oversikt over byen. Den høyeste bygningen hadde bare 48 etasjer med en høy pyramide på toppen. Ellers så vandra vi bare rundt i Downdown San Francisco. Deretter så blei vi alle samla sammen igjen for å gå og spise is på en liten restaurant ved brygga. Det blei forresten sagt at du kunne spise på forskjellige restauranter hver dag i 11 år uten og spiste på den samme! Andre morofakta er at et sted å bo koster fra 1 mill. dollar og opp. SF har faktisk ikke mer en 800 000 innbyggere, men er den mest besøkte byen. Den blei grunnlagt p.g.a. gull funnet i Colorado og er en fri by med tanke på minoritets grupper og homofili.

De neste timane tilbrakte vi på hotellet før vi dro til flyplassen halv fem om morgenen, så det blei ikke noe søvn på meg den natta. Dette var stort sett det meste som skjedde på denne fantastiske turen til California, absolutt noe å anbefale, jeg var forresten den eneste norske der, sammen med noen svensker, finske, et par danske, to fra Færøyene, noen fra Brasil, Italia, Sveits og Østerrike, samt 40% tyskere, og en amerikaner, ut av de 48 pluss 3 ledere som var med på turen.

[Tilbake]
Høytider i USA
Høytider i USA
Thanksgiving
Thanksgiving

Her borte var det Thanksgiving i går, 27. nov, noe som var litt mindre formelt en hva jeg hadde trudd, vi var en 15 til 20 stykker fra familien, som kom med masse mat, bland annet en stor og en liten kalkun selvfølgelig, snakka litt sammen, før vi tok hver vår papptallerken med mat, ungdommen satte seg ned å så på en bra film, mens noen av de voksne satt å så på am. football kamp. Resten satt på kjøkkenet, og etter en 4-5 timer så dro de hjem. Resten av kvelden etter at de dro hjem satt jeg nede ved maskin dems for å fikse den, fjerna alt de hadde og installerte det på nytt, fordi jeg var så irritert på den maskin, når det ALLTID var noe som ikke virka slik det skulle, så nå får jeg håpe den virker bedre.

Julen
Julen

Jula kommet for fult nå, var ute i 21 plussgrader og satte opp en masse smålys i tre små busker, pluss et lysende hvitt reinsdyr, lysende tekst med Merry Christmas, og en liten lysstjerne, samt en stor krans. Alt dette kom opp 28. nov. så vi var ikke noe spesielt tidlig ute, det var mange før oss. Allerede i begynnelsen av november kunne du se julelys ute. I dag, 2. des., så har julepynten inne begynt å komme opp. Veit ikke akkurat hvor mange lys vi har, men det er ikke så mange, kjørte forbi et par hus i dag, som hadde styra noe helt enormt med lys.

Det fult styr med julepynt av masse forskjellig slag, men jeg savner de søte små glassnissene vi har hjemme, har ikke sett noe til noe lignende enda, bare en masse lys, og store greier, med mye falskt grannabar og masse styr. Messing og sølv har de nesten ikke, så det er ikke noe å pusse der heller! Ellers så pleide visstnok de jeg bor hos å feire både 24. og 25. des. og litt i romjula også, så vidt jeg forsto.

Allerede 27. des. er for så vidt jula over her jeg er, men så har det gått i ett de tre siste dagene også.

Vel selve jula... Starta opp på Julaften da mora, broren og kusina (m/familie) til Linda kom! Da spiste vi først, ikke det samme høytidelige måten vi spiser på men... Nei her står all maten på kjøkkenbenken, og her er det for så vidt skinke til jul! Så etter at vi har bedt for maten sammen i en stor ring, finner vi fram hver vår papptallerken, tar hva vi vil spise og setter oss et sted der det er ledig, ikke var vi dressa opp heller, eller jeg var, fant ut at jeg hadde jo ikke tatt med meg finklærna for ingenting heller... Vel etter at vi hadde spist var det da tid for åpening av pressanger, men før det blei det lest noen julehistorier, samt en liten ord lek om reinsdyr. Over til pakkeåpninga, det foregår på følgende måte, først så finner man fram en masse pressanger som blir delt ut til de som skal ha dem, men de blir ikke åpna, når ca halvparten av pakkene har blitt delt ut, så begynner så vidt en av gangen å åpne en pressang hver, og mot slutten så er det full fart å åpne alt hva du har på fanget ditt. Så selve pakkeåpninga tar ikke mer en et kvarter! Etter det skjedde det ikke de helt store tinga, bare prata litt sammen.

1. juledag starta med en normal frokost før vi tok hovedåpninga av pressanger. Etter det dro vi til foreldrene til Ed, der resten av familien hans kom også, og det er en crazy familie!!! Vel da vi kom over dit spiste vi igjen, og åpna siste ladning med pressanger etterpå, før vi dro hjem og så på et par tre filmer! Christmas Vacation, Army of Death, og Austin Power, en film jeg ga til Doug.

2. juledag så kom hele familien til Ed til frokost, så det blei vel spist sammenhengende i flere timer, de bare skifta navnet fra frokost til lunsj. Samt vi så på en basketball kamp, og prata en del da! Nå har jeg inntrykk av at hele jula er over!! Julepynten var borte allerede de første dagene i januar.

Nyttårsaften
Nyttårsaften

Vel på nyttårsaften så var det som sagt ikke så store feiringa, spiste en litt bedre middag, så på Titanic ett par timer før 12, tok en pause og så på feiringa fra Times Square, New York. Drakk et glass champagne, noe som ikke smakte veldig godt. Etter det så vi på resten av Titanic, før vi gikk til sengs allerede klokka 2. Men Ed skulle jo på jobb dagen etter da... Det er nemmelig ikke mye fridager i forbindelse med jul, bare skolefri i to uker. Men Amanda var på basketball trening både julaften og nyttårsaften, samt dagene i romjula, fra mandagen av.

Påske
Påske

Vel det er vel noe stor feiring av påske her, det er i hvert fall ikke noe fri fra skolen, og vårferien vi hadde, var vist alltid den siste uka i mars, uansett når påsken var.

I dag er det 1. påskedag og det har vært feira påske, først dro vi på søndagsskolen og i kirken, deretter kom vi hjem, fant godteriet fra påskeharen, og så kom foreldrene til Ed og mora til Linda og spiste middag med oss, så det var koselig, slappa litt av mens vi så på videofilminga fra Florida. Så det blei da endelig litt påskefeiring på meg, men det var som jula, det var ikke så store greiene. I morgen så er det skole og greier igjen da.

17. mai
17. mai

Det blei slummert dårlig med 17.mai feiring på meg i år gitt :( Satte bare ut det lille flagget jeg går med i toget, og det var det, alt ellers den dagen var slik det er nesten hver dag.

[Tilbake]
Lappen i USA
Lappen i USA
Kjøreskolen
Kjøreskolen

I midten av august sjekker jeg hvordan jeg kan ta lappen her borte, og jeg finner ut at jeg må ta en Driver Education kurs som koster $200, ca 1500 kroner. Så da får jeg et kurs i kjøring og teori. I september er jeg i møte, får ordna med premit, en liten lapp der som sier at jeg kan øvelseskjøre, og den 11. sep starter jeg Driver ed., og det skal vare ca 6 uker. Vi skal ha hele 30 teoritimer, 15 x 2 timer, hver mandag, tirsdag og torsdag. i tilegg en del kjøretimer. Vi kjører tre og tre sammen, pluss kjørelærer, og hver person skal kjøre 6 timer, så det blir 18 timer i bil. Jeg trur det er minst like god opplæring her som hjemme, bare en del billigere, og litt andre regler.

10. oktober var siste dag med kjøretimer, så nå har jeg tatt totalt 6 timer med kjøring, og til det fikk jeg en A, toppkarakter. Torsdag, 15. okt. blei jeg ferdig med teoritimane også, og fikk en A der også, så da har jeg bare å kjøre opp, noe som tar ca 10-20 min, ta en skriftelig liten test, så kan jeg få lappen i begynnelsen av november. Da skal jeg søke etter en internasjonalt førerkort, så er jeg på den sikre sida, når jeg kommer hjem.

Noen regler
Noen regler

Fikk greie på noen nye regler de har her borte også. Nå når jeg er ferdig med Driver ed. så kan jeg kjøre med alle som har lappen og er over 18. Siden jeg er under 18 når jeg får lappen så kan jeg ikke ha passasjerer med meg de tre første månedene, dersom jeg ikke har en på over 21 år, og som sitter i forsete med lappen. Da kan jeg ha passasjerer. Så vidt jeg forsto så kan jeg nå, før jeg får lappen, kjøre med en som er over 18 og det med passasjerer. En annen regel er at folk under 18 kan ikke kjøre etter 23.00 på hverdager og ikke etter 01.00 i helgene. Med unntak dersom det er i forbindelse med skole eller kirken.

Jeg er glad jeg ikke bor i Kentucky, da kunne jeg drømt lenge om og fått lappen allerede i november, der måtte jeg nemmelig først tatt en skriftelig test, før jeg fikk permitten min, så måtte jeg hatt permitten i 6 måneder før jeg kunne fått lappen... Så en del andre av utvekslingsstudentene fra turen til Washington D.C. var litt misunnelige på at jeg kunne få lappen så tidelig.

Oppkjøring og teoritest
Oppkjøring og teoritest

Jeg kjørte opp mandag 2. nov. og missa bare en ting, jeg glemte å kjøre opp for å se bedre rundt en bygging etter at jeg hadde stoppa for et stopp skilt. Det gjorde ikke noe, jeg besto fordet :-) Mandag 9. nov. var jeg nede på lisensbyrået og tok den skriftelige testen, der også missa jeg en, det var multiple choose, og det var et skilt jeg misforsto littegrann, men det gjorde ikke noe det heller, så jeg besto den testen også, og 15 minutter etter så hadde jeg min Indiania Driver Lisense, så nå kan jeg kjøre lovelig uten at noen må være med meg!!

[Tilbake]

Color line
Copyright © Magne Knoph Haugen
Made: Desember 1998